sâmbătă, 20 aprilie 2013

Braconaj pe Neajlov - Episodul Calugareni

- Salut merge?Ai luat ceva?
- Nu.
-Te deranjeaza daca trecem si noi cu barca?
-Nu, voi ati luat ceva?
-Am luat din astia la palma vreo cativa(ulterior am observat ca aveau cam 1 punga  mare reciclabila de supermarket aproape plina).
-Cu ce dati?
- Nu mai dam cu nimic, ca de la ploaie uite se incurca in ierburi si ii strangem pe aia care sunt incurcati, da de ce nu incercati mai sus ca sareau la suprafata, erau atacuri.

miercuri, 17 aprilie 2013

Sa-l eliberezi e divin


In urma cu multi ani, copil fiind, pescuiam pastravi cu rama, cosasi sau muste naturale. Rareori pescuiam cu lingurita. Auzisem de pescuitul la musca, insa nu vazusem niciodata o musculita, si nimeni nu imi spusese ca e braconaj ceea ce faceam pe atunci. Erau acele vremuri in care la fiecare viitura ramaneau pastravi pe maluri dupa ce trecea zaporul. Multi pastravi ramaneau pe mal. Multi ramaneau si-n apa. Era vremea cand pe un km de garla prindeam macar 10 pastravi si duceam acasa exemplare de peste 25cm.
Incercam pe atunci sa convertesc un vecin de la pescuitul cu mana sau furculita, toamna. Incercam sa-i spun ca in felul acesta, daca nu se schimba nimic, copilul lui de cativa ani pe atunci, Nicusor, va vedea pastravi doar in poze.

Atentie !

 
    Tuturor celor care doresc sa participe in vreun fel, cu poze, cu povesti, cu articole, haioase sau super serioase despre braconaj, despre murdaria de pe ape, despre ape limpezi ca lumina soarelui, despre rauri ce sparg muntii in doua de zeci de mii de ani, despre pestii vazuti, prinsi si eliberati, despre pestii pe care nu i-ati prins inca, despre pescari batrini, pescari tineri, despre orice tine de ape curgatoare, munti , natura, pescuit, va invit pe toti fara conditionari sa o faceti.
    Sa intrati e liber pentru oricine, sa ramineti e mai greu. :)
   

luni, 15 aprilie 2013

Bine ati venit !

     Asta e primul articol, in mod normal ar fi trebuit sa fie unul de introducere, in loc de asta citez de pe forum Musca13.ro

"Si eu ma confrunt cu aceleasi intrebari. 
Daca la mine "acasa" am pus pe fuga prinzatorii de pastravi care foloseau saci, furculite sau mana goala, nu acelasi lucru l-am putut face in sudul tarii, pe Olt. 
E trist ca in toate zonele piscicole plasarii sunt mana-n mana cu politia. Am vazut asta in decembrie, pe malul Oltului, plasarii intindeau monofilamentele paralel cu malul si politaiul statea de povesti cu ei, cracanat si cu mainile in buzunare. La astia ce le poti face?...
Braconieri, poluare, mizerie, otrava, gratare, seceta, cacastori deversate in rau, uite asa raul copilariei mele moare in fata mea." George 

"Salut ,in zona mea am cam aceeasi problema .... >:Dsi de cate ori am sunat la 112 echipajul de la politia locala sau cel mai apropiat echipaj au venit la locul Faptei....Ce masuri sau luat ,ce amenzi ,etc,etc ....nu stiu exact ......Cert este ca s-au cam rarit Braconieriiiii....Cand suni la 112 apelul tau e inregistrat si politia locala e obligata sa raporteze ce masuri au luat.....Deci functioneaza cat de cat ,e bine ca le pune in vedere sau ceva de genu .....Dar cel mai important cand suni sa nu te vada nimeni..."
Leo